10 мита за SEO оптимизацията

10 мита за SEO оптимизацията

За последните години погрешните схващания са станали толкова много, че все по-често водят до объркване сред хората, които се занимават със SEO оптимизация.
Ще напишем  една малка част от най-големите митове, които могат да Ви попречат да постигнете успех със SEO.

Възрастта на домейн името е важна.
– Малък и нов уеб сайт може да измести старите. Това може да стане с добро съдържанието и качествени препратки,което ще го отреди на по-висок ранг. Например чисто нов блог, който генерира 10 000 посещения за един ден и има полезна и важна за потребителя информация, много бързо ще се класира на по-челните позиции в Google.

Дължина на домейн името ще помогне на SEO оптимизацията.
– Това е един от най-старите SEO митове. Дължина на регистрираното домейн име не води до увеличаване на позицията Ви в Google търсачката.

On-page SEO оптимизацията не е  важнa.
– Това е важно, тъй като е част от Вашата онлайн маркетинг стратегия. On-page SEO оптимизацията е основата откъдето започва вашата оптимизация.

Google не чете CSS файлове.
Google може да чете CSS файлове. Той сканира CSS файла. Проверява за спам  тактики, които може да са като скрити елементи и текстове.

Мета тагове ще повишат Вашия ранг.
– Google обяви още през 2009 г., че Мета описания и Мета ключови думи не оказват влияние на позицията на сайта при търсачките. Мета описанията представляват значителна възможност за убедително съобщение, което може да подтикне потребителя да Ви избере.

Доброто съдържание винаги се ранкира добре.
– Писането на добро съдържание помага, но качествените обратни линкове съдържащи сходна ( релевантна ) информация, са един от най-важните фактори за добра SEO оптимизация. Добро съдържание придружено с качествени препратки, е рецептата за успех.

Вашето съдържание трябва да е дълго/късо:
– Google не брои думите на страницата, за да определи класирането. Понякога една кратка статия все ще генерира много споделяния или коментари, които ще окажат голям ефект на класирането. Ключът е да се уверите, че Вашето съдържание е уникално и завладяващо.

Всички обратни линкове са равни.
– Най-добри са обратните линкове, свързани с Вашата дейност и идващи от утвърдени и авторитетни сайтове, които са добре познати във Вашата ниша.

Достатъчно е да стигнете първа страница в Google.
– По-високата позиция в първите 10 резултата ще достави повече кликвания и трафик. Разликата в честотата на кликване между първия и десетия резултат на първата страница е огромна.

След като стигнете първа позиция работата е приключила.
– Вашата конкуренцията не спи. Вие непрекъснато трябва да работите над Вашите SEO резултати или съвсем скоро друг сайт ще Ви изпревари по ранг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *